SENARAI RANGKAIAN OUTLET AR-RAHNU X’CHANGE BEROPERASI SEMASA TEMPOH

PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN PEMULIHAN (PKPP)

WAKTU OPERASI: 09:00 PAGI – 05:00 PETANG

 

OUTLET YANG TIDAK BEROPERASI:

MASJID INDIA

PUNCAK ALAM

 

SENARAI OUTLET YANG BEROPERASI 09:00 PAGI – 02: 00 PETANG:

DATARAN OTOMOBIL

TAMAN ANDA

IJOK

 

*Informasi ini dikemas kini pada 15 Jun 2020…

Semua rangkaian Ar Rahnu X’Change di seluruh negara telah dihentikan operasi sejak  21 Mac 2020 lalu. Penutupan operasi ARX ini bersifat sementara sehingga 14 April 2020. Ianya selari dengan Perintah Kawalan Pergerakan (MCO) oleh Kerajaan Malaysia. Kami di Ar-Rahnu X’Change turut komited dalam usaha usaha membendung penularan COVID-19.

Semua transaksi berkaitan seperti gadaian, penebusan,pembayaran ansuran dan lanjutan tempoh hanya boleh dibuat selepas tamat tempoh penutupan sementara operasi ARX ini.

Bagi pelanggan yang akaun gadaiannya matang di dalam tempoh penutupan ARX boleh menebus atau membuat lanjut tempoh selepas ARX beroperasi seperti biasa (selepas 14 April 2020). Begitu juga dengan lelongan. Semua urusan lelongan akan ditangguhkan selepas ARX beroperasi seperti biasa.

 …

Untuk makluman bagi semua pelanggan Ar-Rahnu X’Change (ARX) Jalan Nanas, ARX ini telah menangguhkan operasinya bermula 14 Januari 2020 dan akan berpindah ke lokasi terbaru di Puncak Alam. ARX Jalan Nanas akan dikenali sebagai ARX Puncak Alam bakal memulakan operasi pada pertengahan bulan Mac 2020.

Continue reading PENUTUPAN OPERASI AR-RAHNU X’CHANGE JALAN NANAS, KLANG MILIK KOPERASI PEGAWAI-PEGAWAI MELAYU MALAYSIA BERHAD (MOCCIS)